ساعت کاری فروشگاه: شنبه تا پنج شنبه ساعت 11 تا 18

AHA و BHA چیست؟

AHA BHA  هر دو جزو دسته لایه بردارها محسوب می شوند که  بیشتر در کرم ها و ژل های شست و شو از آن ها استفاده می شوند‌. از آنجایی که هر دو جزو دسته هیدروکسی اسیدها هستند، استفاده از آن ها باعث تنظیم ph پوست و چربی می شود.همچنین این دو هیدرواکسی اسید، کاربردهای بسیار دیگری به جز لایه برداری برای پوست دارند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم. 
aha برای پوست

aha برای پوست

 

AHA چیست و چه کاربردی دارد؟

همان طور که در مطالب بالا هم ذکر شد، AHA به یک نوع هیدروکسی اسید گفته می شود که در بیشتر محصولات پوستی از آن استفاده می کنند. همچنین AHA در واقع مخفف آلفا هیدروکسی اسید می باشد.این محصول لایه بردار را که می توان در محصولاتی مثل، ژل شست و شو صورت، تونر، کرم و… یافت؛ خواص دیگری هم از جمله کم شدن آکنه و جوش ها نیز دارد. به عنوان مثال افرادی که دارای پوست های مستعد به جوش و همچنین چرب هستند، می توانند با استفاده کردن از یک کرم دارای AHA به راحتی پی اچ پوست خود و جوش ها را کنترل کنند.البته نکات مهمی در خصوص  استفاده از آلفا هیدروکسی وجود دارد. به عنوان مثال، به دلیل خاصیت اسیدی که این مواد دارد، باعث می شود تا پس از استفاده  افراد در ناحیه پوست خود خشکی یا پوسته پوسته شدن را مشاهده کنند.پس حتما فراموش نکنید که پس از کرم های حاوی AHA حتما از آبرسان و مرطوب کننده استفاده نمایید تا عمکرد بهتری را در پوست خود مشاهده کنید. همچنین لازم به ذکر است بیان کنیم که AHA BHA انواع مختلفی دارند.به عنوان مثال، نمونه هایی از AHA وجود دارد که از نیشکر درست شده اند. هر یک از آن ها با توجه به ترکیباتی که دارند، عملکرد متفاوت تری هم ارائه می کنند. AHA می تواند باعث نرمی و لطفات پوست هم شود.تارتاریک اسید، مالیک اسید، ماندلیک اسید، لاکتیک اسید، گیلکولیک اسید، سیتریک اسید، از AHA می باشند. نکته جالبی که در خصوص AHA وجود دارد، این است که تمام آن ها از مواد و خوراکی ها تهیه می شوند‌.مثلا لاکتیک اسید، از شیر به وجود می آزد و جزو دسته هیدروکسی اسیدهای ضعیف محسوب می شود. افراد که پوست های حساس دارند و ممکن است پس از استفاده از AHA دچار التهاب یا حتی خشکی شوند، می توانند از این نوع که اسید ضعیف تری دارند استفاده نمایند.در کل هر فردی برای استفاده، باید به نوع پوست خود توجه داشته باشد تا عملکرد بهتری را از محصولات یا آلفا هیدروکسی اسید دریافت کند. بهترین نوع استفاده از این مدل هیدروکسی اسیدها، به عنوان ژل شست و شو می باشد. زیرا هم به خوبی منافذ پوست را تمیز می کند و هم می توانند روشن کننده و لایه بردار عالی باشند. 
BHA برای پوست

BHA برای پوست

 

BHA  چیست و چه کاربردی دارد؟

همان طور که AHA مخفف کلمه آلفا هیدروکسی اسید است، BHA هم مخفف کلمه بتا هیدروکسی می باشد. BHA هم در خصوص لایه برداری پوست عمل می کند، اما تفاوتی که با آلفا هیدروکسی اسید دارد، این است که نوع لایه برداری را از روش دیگری انجام می دهد.اگر بخواهیم ساده تر شرح دهیم، می توان گفت که این مواد با نرم کردن پوست، لایه برداری را انجام می دهد. در واقع زمانی که افراد از BHA استفاده می کنند، سلول های مرده پوست آن ها از بین می رود و هرچه لک و تیرگی روی پوست وجود داشته باشد، پس از مدتی استفاده، کاملا محو می شوند.همچنین برخلاف AHA، بتا هیدروکسی اسید می تواند به درون پوست هم نفوذ کند. پوست های چرب و مستعد به جوش و آکنه، به راحتی می توانند برای تنظیم چربی و کم کردن جوش ها، از محصولاتی که BHA دارند استفاده نمایند.بتا هیدروکسی اسید هم انواع مختلفی دارد که نوع آن ها از میزان ضعیف یا قوی بودن اسید مشخص می شود. سالیسیلیک اسید، بتائین سالیسیلات، سیتریک اسید، عصاره درخت بید از انواع BHA می باشند. ضعیف ترین بتا هیدروکسی اسید، عصاره درخت بید سفید می باشد.افراد با پوست های حساس که لکه های کم تری دارند یا حتی چربی پوست آن ها زیاد نیست؛ می توانند از این مدل بتا هیدروکسی اسید استفاده نمایند. 
تفاوت AHA و BHA

تفاوت AHA و BHA

 

AHA و BHA چه تفاوت هایی دارند؟

در بالا به توضیح راجع به خاصیت و کاربرد هر یک از این هیدروکسی اسیدها پرداختیم. شاید هردو عمکلرد مشابهی داشته باشند، اما تفاوت های آن ها بسیار زیاد و بارز است و افراد در هنگام خرید، باید به این تفاوت ها دقت کافی داشته باشند تا بتوانند بهترین مدل را برای پوست خود تهیه نمایند. حال برخی از این تفاوت های بین آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید، شامل:

عمق نفوذ به پوست

AHA ها تنها می توانند سطح پوست را لایه برداری کنند. اما BHA ها اینگونه نیستند و با عبور و نفوذ به سلول های زیرین پوست، به خوبی حتی سطح زیر پوست را هم تمیز می کنند.

حلال بودن AHA

آلفا هیدروکسی اسید، می تواند به خوبی در آب حل شود. اما BHA ها اینگونه نیستند و به نوعی یک محلول در چربی هستند. از همین رو در هنگام تمیز کردن کرم ها یا موادی که دارای BHA می باشند، افراد باید کمی بیشتر پوست خود را با آب بشویند.

میزان غلظت

هردو مواد AHA BHA دارای غلظتی برای لایه برداری بهتر پوست هستند. حال این غلظت در موادهای AHA حدود ۵ الی ۸ درصد می باشد. از همین رو افراد با استفاده کردن از محصولاتی که دارای AHA می باشد، زودتر نتیجه می گیرند‌.غلطت بتا هیدروکسی اسیدها به دو درصد می رسد و برای جوابدهی بهتر، باید حتما افراد مدت نسبتا طولانی تر را به صورت روتین از مواد و محصولاتی که دارای BHA می باشند، استفاده نمایند. 
BHA بهتر است یا AHA؟

BHA بهتر است یا AHA؟

 

بسته شدن منافذ

منافذ پوست، جزو دسته مواردی هستند که تمام افراد، چه بزرگ و چه کوچک، می توانند روزنه هایی را در پوست خود مشاهده کنند. این روزنه ها ممکن است در اثر آلودگی هوا، چربی پوست، آلودگی پوست، مواد آرایشی و… کثیف شوند.به نوعی که جوش های سر سیاه یا سر سفید کوچکی درون آن ها به وجود می آید. حال AHA ها شاید سطح لایه پوست را تمیز کنند، اما نمی توانند منافذ پوست را ببندند. BHA ها با تمیز کردن سطح زیرین پوست، به خوبی منافذ را تمیز می کنند و از به وجود آمدن جوش های سرسیاه هم جلوگیری می کنند.تمیز بودن منافذ هم به نوعی باعث کوچک نشان دادن آن ها می شود و استفاده کردن به مرور، باعث می شود تا افراد پوست صاف و یکدستی داشته باشند.

تنظیم ph پوست

یکی دیگر از خواص AHA BHA تنظیم پی اچ، و کنترل چربی پوست می باشد. BHA ها با تمیز کردن کامل منافذ پوست، به راحتی چربی آن را کنترل می کنند که همین موضوع باعث می شود تا حتی جوش های چرکی و بزرگ، سریعا از بین بروند. AHAها هم می توانند تا حد زیادی چربی پوست را کنترل کنند، اما بتا هیدروکسی اسیدها تاثیر بیشتری دارند.

پاکسازی راحت

با استفاده از بتا هیدروکسی اسیدها، می توان به راحتی پاکسازی پوست انجام داد. این مواد باعث نرم شدن جوش های سر سیاه و سر سفید می شوند و اگر قصد پاکسازی پوست داشته باشید، به راحتی می توانید جوش ها را خارج کنید.AHA می توانند جوش هایی که عمق کمی دارند را بر روی پوست خشک کنند و همچنین پس از چند مدت، لکه های آن ها هم باقی نماند.  
نکات مهم درباره AHA و BHA

نکات مهم درباره AHA و BHA

خشک کردن پوست

در مطالب بالا اشاره ای به خشک شدن پوست و پوسته ای شدن آن ها کردیم. AHA ها می توانند به مرور زمان باعث ایجاد خشکی، قرمزی، خارش و التهابات شوند. از همین استفاده از آبرسان ها و کرم های مرطوب کننده پس از استفاده بسیار ضروری است. BHA ها باعث خشک شدن آب پوست نمی شوند و مواردی مثل خشکی و… هم ایجاد نمی شوند.

استفاده از ضد آفتاب

در کل ضد آفتاب، باید هر روز به صورت روتین استفاده شود. اما افرادی که از مواد دارای AHA ها استفاده می کنند، باید حتما ضد آفتاب بیشتری را به پوست خود بزنند تا به نور خورشید حساسیت نشان ندهند.استفاده نکردن از ضد آفتاب باعث می شود تا به مرورد زمان پوست در اثر نور حساس شود. به نوعی که حتی لکه های آفتاب سوختگی و… به صورت رنگ های تیره خود را بر روی پوست نشان می دهند.

هرپوستی باید از چه نوع هیدروکسی اسیدی استفاده کند؟

هر فردی باید با توجه به نوع پوست خود، از مواد هیدروکسی اسید دار استفاده نمایند. پوست های چرب، هردو می توانند از AHA BHA استفاده کنند زیرا هردو خاصیت اسیدی دارند. اما BHA ها ملایم تر هستند و افراد با پوست های معمولی یا مختلط هم برای کنترل جوش و آکنه می توانند از انواع آن ها استفاده نمایند.در کل AHA ها برای افرادی که چین و چروک یا لک دارند، پینشهاد نمی شود و بهتر است تا حد امکان از محصولاتی که BHA دارند  استفاده شود. زیرا BHA ها به صورت کلی تر می توانند مشکلات پوستی را برطرف و چربی آن ها را تنظیم کنند.
چه محصولاتی دارای BHA و AHA می باشند؟
اگر برای شما سوالی به وجود آمده که چه محصولاتی دارای بتا هیدروکسی اسید و آلفا هیدروکسی هستند، می توانید به جعبه و محتویات آن ها توجه کنید. زیرا بر روی هر کدام درج شده که چه موادی دارند یا اینکه اسید آن ها قوی است یا ضعیف.در کل در پاسخ به اینکه در چه موادری  BHA و AHA دارند، می توان ذکر کرد، آن ها بیشتر در محصولات مراقبت از پوست، مثل تونر و ژل شست و شو وجود دارند. زیرا هم باعث تمیزی سطح پوست می شوند و هم عمل لایه برداری را به خوبی انجام می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
وبلاگ
0 علاقه مندی ها
0 مقایسه